Om

JULIE WILLUMSEN

"Bø-artisten har i flere år begeistret både konsertgjengere og radiolyttere med sin vakre røst og avslappende musikk, ikke ulik Kari Bremnes i stilen. Og begeistret var også de frammøtte i Hadsels storstue. Den kritikerroste sangeren leverte som lovet et rolog avbrekk fra hverdagslig kjas, og stemningen i salen bar preg av senkede skuldre og stillferdige smil. Og ikke så rent lite ettertanke. Willumsen byr nemlig i særklasse på seg selv i både tekster og i sin kommunikasjon med publikum."

(Vesteraalens Avis, 09.12.14)

 

 

Dette er en artist som har funnet hjem til sitt sanne jeg. Platen særtegnes med gjennomgående gode og presise tekster (...) Jeg vil ikke nøle med å gi denne platen en ren femmer! (Viser.no)

Julie (f. 1982) er født og oppvokst på yttersida av Vesterålen, utdannet lærer og har gitt ut to album; "Waltz for Valentines" i 2010 og "Ikkje vekk mæ før æ våkna" i 2013. Etter et 'lite' opphold på 10 år i Oslo, flyttet hun hjemover igjen i 2011. I utgangspunktet skulle Julie bare ta en liten bypause på et par måneder, men endte opp med å flytte hjem til den lille heimbygda Bø. I Bø etablerte Julie plateselskapet Grandma's Records, og fikk jobb som kulturskolerektor, kordirigent og sanglærer.. ja, også slapp hun sitt andre album, og debut på norsk "Ikkje vekk mæ før æ våkna" - til stor jubel med lovord fra anmeldere, femmere på terningen og listing på NRK P1. Julie er i dag svært aktiv på konsertscenen, med egne prosjekter og samarbeid med andre. I tillegg til sine ordinære konserter, gjør hun også prosjekter for barn og unge, samt prosjekter tilpasset instistusjoner, bl.a for Den kulturelle spaserstokken.

 

I 2013 gjorde Julie ei helomvending som låtskriver og artist, med albumet "Ikkje vekk mæ før æ våkna", en utgivelse preget av at hun også hadde gjort ei geografisk helomvending. Dette skulle vise seg å være helt riktig for Julie og hennes uttrykk;

 

Uttrykket gikk fra å være kontinentalt til å bli lokalt. Hun gjenoppdaget sin egen dialekt, sitt nordnorske lynne og fant sin egen stemme, noe som resulterte i et album som var nakent, men varmt, moderne men tidløst. Ingen overdimensjonerte språkbilder eller forfinede metaforer, men ærlige tekster skrevet i omgivelser preget av rå natur, uvær, midnattsol og nordlys, fellesskap og ensomhet, samhold og jantelov. Musikken lekte seg i et enkelt og organisk lydlandskap, akkurat passe skeivt og akkurat passe fint, i skjæringspunktet mellom vise og pop. Alt understreket av Julies såre vokal. Helt uten filter. På nordnorsk. Hun ble fremhevet som en av de nye, sterke visestemmene fra nord, og anmelderne sammenlignet Julie med artister som Kari Bremnes,

og beskrev henne som en svært ektefølt og ærlig sanger og låtskriver, som fremstår med intensitet, utstråling og autoritet.

 

Julie beigeister publikum med sin tilstedeværelse på scenen og anerkjennes for sine ærlige, nære og ekte låter som treffer midt i magen og rett i hjertet!

 

I disse dager er Julie i gang med innspilling av sitt tredje album, som har fått tittelen 'Puslespill'. Albumet produseres av Gøran Grini (Paal Flaata, Chip Taylor, Tommy Tokyo), og slippes høsten 2015. Julie slapp i tillegg singelen "Englekor" på tampen av 2014 - ei låt som litt ufrivillig endte opp med å bli ei julelåt..

 

 

 

Copyright ©Grandma's Records All Rights Reserved